1471. S. G.Ali Bey Evleri Villa 3/C Muratpaşa ANTALYA
antalya

antalya

81 vilayet arasında ”Güney’in İncisi” olarak anılan Antalya, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık beşinci şehridir. Antalya Türkiye’nin “turizm başkenti” olarak görülmekte ve bu alanda faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir. Coğrafi konumunu ele aldığımızda ise tamamı Akdeniz Bölgesi’nin batısında yer alan ve Antalya Körfezi’yle Batı Torosların arasında kurulan Antalya, yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük beşinci ilidir.


Antalya’da ekonomi büyük oranda ticaret, tarım ve turizme dayalıdır. Türk turizminde İstanbul ile birlikte en çok turist çeken Antalya yılın her döneminde turizm olanaklarının ve tesislerin yoğun olduğu bir bölge olsa da, yaz aylarında tam kapasite doluluk oranı ile hizmet vermektedir.

Antalya’da sağlık ve kültür turizmi başta olmak üzere deniz, spor, kış, kongre, yayla, mağara, kamp ve inanç turizmi yapılabilmekte bu turizm seçenekleri için oldukça çeşitli sayıda alan ve tesis bulunmaktadır.


1585566476782020

Şehir Hayatı

Hareketli, her zevke ve renge varolma imkanı sunan şehir hayatının yanında Antalya’yı sevmemizin başka birçok nedeni var. En zor günlerimizde içimizi ısıtan o parlak güneşi, hayatı iyi ve kötü her şeyiyle deneyimlerken, telaşımızın içinde farketmediğimiz, kırmızı ışıkta karşıya geçmeyi beklerken bile tarihi bir sütunun önünde beklediğimiz bir şehir burası. Bizlere baktıkça ilham veren, insan hayatının, insanlığın, dünyanın bizlerden ve buradan ibaret olmayışının verdiği ilham verici ve nihayetinde rahatlatıcı hisleriyle bizi kucaklayan şehir, Antalya…

 Bir hikayeye göre Helenistik dönemde hüküm sürmüş olan Bergama Kralı II. Attalos (MÖ 159-138), emrindeki askerlere “Gidin ve bana yeryüzündeki cenneti bulun” der. Askerlerin yaptığı keşfin ardından gösterdikleri yer ise bugünkü Antalya’dır. Bu fikri beğenen II. Attalos, bölgenin stratejik önemini de dikkate alarak buraya çok çeşitli ticari faaliyetleri barındırılabilecek bir liman şehri kurdurur ve o tarihten sonra bu kent, kurucusu Attalos’un adına ithafen “Ataleia” olarak adlandırılır. Şehrin adı eski Arap kaynaklarında “Antaliye” olarak geçerken, Türk kaynaklarında  bu isim “Adalya” ‘dır. Bugün kullandığımız ‘’Antalya’’ adı ise 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

İş hayatına burada devam etmek durumunda kalan yetişkinlerin, eğitim hayatının belli bir bölümünü geçirmek üzere buraya gelen binlerce öğrencinin, emekliliğinin hayalini ülkemizin veya dünyanın bambaşka şehirlerine erteleyen yaşlılarımızın yıllar geçse de buradan ayrılamamasının pek çok nedeni var. Öğrenci, kadın, engelli, turist, bisiklet, sokak hayvanları, dünyanın başka şehirlerinde itilen ötekileştirilen herkesin dostu olan sıcacık bir kentten bahsediyoruz. Sizi temin ederiz, burada içimizi ısıtan şey dünyamızın hayat kaynağı olan güneşten çok daha fazlası.

Turizm

Antalya’nın coğrafi ve kültürel olarak kapsadığı bölge tarih öncesi çağlardan günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve bu özelliğinin getirdiği bir diğer artı olarak Antalya Türkiye’de en çok antik kent bulunan ildir.
Sırasıyla Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapan Antalya tarihin her döneminde yerleşim düzeni, şehirleşme ve ekonomik olarak üzerine bulunan medeniyetlere sayısız olanak sunmuştur.

Bu sevdiğimiz şehirde sayısız arkeolojik alan vardır. Buralarda ortaya çıkarılmış kıymetli eserlerden bazıları Antalya Müzesi’nde sergilenmekte, tarihi yapı ve kazılarda keşfedilmiş eski yerleşim yerleri ise yılın her döneminde ziyarete açık tutulmaktadır.


Open chat
Hello
How can I help you?